Sminktetoválás

Ecker Tímea mesterkozmetikus

Kozmetikai sminktetoválás

Érdemesebb az alapján választani, hogy mennyi saját szőrszálad van , milyen a bőröd állapota, van e korábbi szemöldök tetoválás, sminkeltebb vagy természetesebb hatást szeretnél elérni.

Púderes – ombre- szemöldök

Manapság az egyik legkedveltebb szemöldöktetoválási technika a púderes szemöldöktetoválás…
vagy más néven ombre szemöldöktetoválás. Finom pixeles, porhatású, színátmenetes eredmény érhető el vele, ami egy lágy sminkelt hatást kölcsönöz az arcnak, mégsem erőteljes. Ez a technika leginkább a ritka vagy hiányos szőrzettel rendelkezők számára jelenti a legjobb választást, de természetesen bárkinél alkalmazható és mindenkinek jól áll.

Szálas szemöldök

A szálas szemöldöktetoválás során a meglévő szemöldökszőrzet természetes irányát…
követve, vagy hiányzó szőr esetén azt imitálva, hajszálvékony szálakat pigmentálunk a bőrbe, ami így sűrűbb hatásúvá teszi a természetes szemöldököt. Ezen felül a természetes szemöldök formája és elhelyezkedése is optikailag befolyásolható ezzel a technikával.

 

Tetoválása előtti tudnivalók
– A készítés időpontját célszerű úgy megválasztani, hogy a tetovált terület beduzzadhat (kb. 1-2 napig), hangsúlyossá válik, színe erőteljesebb, mint a későbbi végeredmény.
-Szauna, uszoda, szolárium használata 2 hétig kerülendő, napozás csak magas fényvédővel a 2. hét után.
-A tetovált területen rövid idő alatt egy vékony pörk képződik, mely általában 3-5 nap alatt magától leesik, kaparni, vakarni tilos!
-A pigment színe kikeverve, valamint a bőrbe történő tetoválás idején intenzívebb, mint később, gyógyulás után a bőrben.
-Minden esetben egy korrekcióra van szükség, melyre leghamarabb 3-6 héttel később kerülhet sor, de 3 hónapon belül feltétlenül meg kell csináltatni, hogy megelőzzük az egyenetlen színfakulást és növeljük a tetoválás élettartamát.
– A sminktetoválás nem végleges, ezért időnként frissíteni kell A frissítés teljesen egyedi, függ a bőrtípustól, életkortól, környezeti hatásoktól pl. UV sugárzás, bevitt pigment színétől, mennyiségétől. A satírozott szemöldök hosszabb ideig marad meg, mint a szálazott szemöldök.
-A szálazott szemöldök tetoválást 1-1.5 évente frissíteni kell, viszont természetes hatású. -A sminktetoválás az évek során halványabb lesz a bőr természetes megújulási folyamata miatt. A halványulás folyamatát befolyásolja még a bepigmentált szín sötétsége, a vendég bőrtípusa, napozási szokásai, a tartós szempilla és szemöldökfestést.

Tetoválás utáni tudnivalók
-A tetoválás után az utóápoló krémet / 5ml/ tőlem kapod, mely a korrekció utáni ápolásra is alkalmas mennyiség. Ha szeretnél többet használni akkor lehetőséged van a szalonban vásárolni belőle.
-Betegség, lázas állapot esetén nem végezzük el a sminktetoválást.
-Krónikus vagy hosszabb tartó betegség, állandó gyógyszerszedés esetén csak a kezelőorvos beleegyezése után készítjük el a sminktetoválást. / véralvadási zavarok, cukorbetegség, pajzsmirigy betegség/
-Terhesség és szoptatás esetén nem javasoljuk a sminktetoválások készítését!

Sminktetoválás árak

Szálazott szemöldöktetoválás: 68 000 Ft
Ombre hatású szemöldöktetoválás: 68 000 Ft

Korrekció
Első alkalom 3 hónapon belül benne van a tetoválás árában
Második alkalom 3 hónapon belül: 19 500 Ft
Frissités
Két éven belül: 32 500Ft
Egy éven belül: 20 400Ft